Vervoer op Ibiza

In elke grote badplaats op Ibiza en op het vliegveld kunt u een auto of scooter huren. Het openbaar vervoer op Ibiza is over het algemeen prima.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto kunt u huren meteen op het vliegveld of in de grotere toeristenplaatsen. De kosten zijn afhankelijk van de maand waarin u de auto huurt, waarbij juli en augustus de duurste maanden zijn. Let u er op dat u een goede verzekering afsluit, zodat u geen problemen krijgt als de auto of uzelf schade oplopen. De minimumleeftijd om een auto te huren is 21 jaar en u moet 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. De verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland. Rijden zonder gordel wordt zwaar beboet.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Brommers, scooters en motoren kunt u in de meeste toeristische plaatsen huren. Brommers zijn de goedkoopste optie, terwijl motorhuur het duurste is. Het dragen van een helm is verplicht, ook binnen de bebouwde kom.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s zijn een populair vervoermiddel op Ibiza. De taxi’s zijn voorzien van een meter. ’s Avonds betaalt u een toeslag en ook bij transport naar het vliegveld moet u extra betalen. Wanneer de lamp in of op de taxi groen is, is deze vrij en kunt u deze aanhouden. In de meeste plaatsen vindt u tevens een taxistandplaats waar u naar kunt bellen om een taxi te regelen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het busvervoer op Ibiza is goed geregeld. Tussen de verschillende grote plaatsen rijden bussen, waarbij onderscheid gemaakt kan worden tussen stopbussen, die bij iedere halte stoppen en interliners, die minder vaak halt houden. Houdt u rekening met grote drukte in de bus en bij bushaltes, waardoor u soms moet wachten op de volgende bus. In het hoogseizoen rijdt een nachtbus, de zogenaamde Discobus, tussen de grote steden en de bekende discotheken van Ibiza. Op de website van Consell d’Eivissa vindt u een overzicht van de buslijnen op Ibiza.