Eten en drinken op Ibiza

De traditionele keuken van Ibiza is eenvoudig en kent veel eenpansgerechten. Naar traditionele restaurants is het even zoeken; in de grote plaatsen vindt u met name restaurants met een internationale keuken.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De traditionele eilandkeuken is ver te zoeken in de meeste toeristenplaatsen, maar in het binnenland en dan met name in finca-restaurants, kunt u terecht voor een traditionele maaltijd. De keuken van Ibiza is eenvoudig en veel gerechten zijn eenpansgerechten. Varkensvlees en vis worden veel gebruikt. Een typisch gerecht van Ibiza is de sofrit pagès, een eenpansgerecht met kip, lam en varkensvlees en daarnaast nog de worstsoorten butifarra en sobrasada, die kenmerkend zijn voor de Balearen. Andere traditionele gerechten zijn borrida de rajada, rog met amandelsaus, arròs a la bruta, rijst met inktvis, en guisat de peix, een eenpansgerecht met verschillende soorten vis en aardappelen. Als dessert kunt u kiezen voor greixonera of flan. Het eerste is een pudding van ensaimadas, een soort koffiebroodjes en het laatste is vanillepudding met karamelsaus.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Ibiza ontbijt men met een kop koffie en bij een bar krijgt u dan vaak enkele tostadas, geroosterd brood, met beleg erbij. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag en die wordt rond 2 uur genuttigd. ’s Avonds wordt laat gegeten, vaak pas rond 22 uur. In toeristische plaatsen kunt u al eerder aan tafel, maar wanneer u voor 19 uur aanschuift, is de kans groot dat u de eerste bent. In de grote plaatsen zijn bars waar u de hele dag snacks kunt bestellen.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle grote plaatsen op Ibiza zijn supermarkten te vinden en ook in vele kleinere vindt u wel een levensmiddelenwinkel, waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen zoals vlees, groenten, fruit en drinkwater. In veel dorpen en steden vindt wekelijks een markt plaats waar onder andere groente en fruit verkocht worden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De uitdrukking ‘voor elk wat wils’ is zeker van toepassing op de restaurants van Ibiza. Of u nu goedkoop wilt snacken of in de mooiste entourage wilt genieten van culinaire hoogstandjes, op Ibiza is het allemaal mogelijk. In de toeristische badplaatsen zijn veel bars en restaurants te vinden, waar u terecht kunt voor een maaltijd. De kwaliteit verschilt per gelegenheid. De beste restaurants zitten vaak op enige afstand van de drukke badplaatsen en bovendien maken ze weinig reclame. Enkele zeer goede (lunch) restaurants zijn El Destino in Sant Josep, Es Rebost de Ca’n Prats in Sant Antoni, Sa Punta in Ibiza-Stad en El Clodenis en Dos Lunas in Sant Rafel.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het drinkwater is veilig, maar vanwege het hoge chloorgehalte smaakt het niet zo lekker. Aan te raden is daarom om flessenwater te kopen, dat in alle supermarkten verkrijgbaar is.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Ibiza: