Bezienswaardigheden op Ibiza

Ibiza mag dan vooral bekend staan om het uitgaansleven en de vele mooie stranden, op het eiland is tevens genoeg te zien en te bewonderen.

Dalt Vila

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De oude stad van Ibiza bestaat uit een boven- en een benedenstad. In de bovenstad, de Dalt Vila, zijn vele bezienswaardigheden te vinden.

Lees meer over Dalt Vila

Es Vedrá

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Es Vedrá is een klein rotseiland voor de zuidwestkust van Ibiza. Vanaf de baai van Cala d'Hort heeft u prachtig uitzicht op de rots die uit het blauwe water van de Middellandse Zee rijst.

Lees meer over Es Vedrá

Necropolis Puig des Molins

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De necropolis Puig des Molins, oftewel de heuvel van de windmolens, is een oude begraafplaats en één van de populairste bezienswaardigheden van Ibiza.

Lees meer over Necropolis Puig des Molins

Ses Salines

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ses Salines is een natuurgebied dat zowel het zuiden van Ibiza beslaat als het noorden van Formentera en het tussenliggende zeekanaal.

Lees meer over Ses Salines

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Grotten op Ibiza

Bron: Joseeivissa's photostrea from Santa Agnes, Ibiza, Spain., CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Op Ibiza zijn tientallen grotten te vinden, waarvan echter slechts enkele toegankelijk zijn. Een bezoek aan de grotten is zeker de moeite waard.

Lees meer over Grotten op Ibiza

Sant Llorenç de Balàfia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het binnenland van Ibiza, ten zuidwesten van Sant Miquel de Balansat ligt het dorp Sant Llorenç. Op 1,5 km van dit dorp ligt het gehucht Balàfia, dat een perfect voorbeeld is van de traditionele architectuur van het eiland.

Lees meer over Sant Llorenç de Balàfia

Ses Feixes

Bron: Santa Agnès de Corona, Ibiza, Spain, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Ses Feixes is een moerasgebied met bijzondere cultuurhistorische waarde wegens het Moorse irrigatiesysteem en tevens is het een belangrijk vogelreservaat.

Lees meer over Ses Feixes