Praktische informatie

Deze pagina biedt u praktische informatie over Ibiza, met tips over geldzaken, veiligheid, gezondheid en telefonische bereikbaarheid.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Ibiza betaalt u met de euro. In de meeste plaatsen zijn betaalautomaten te vinden waar u geld kunt pinnen. Hotels, restaurants en winkels accepteren over het algemeen betaling met creditcard. Bij betaling met creditcard heeft u uw legitimatiebewijs en de pincode van uw creditcard nodig. In restaurants, bars en clubs is een fooi van ongeveer 10% gebruikelijk.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mobiel bellen op Ibiza is met alle providers mogelijk. Daarnaast kunt u bellen vanuit telefooncellen op straat. Hier betaalt u met munten of met een telefoonkaart die verkrijgbaar is in tabakswinkels en op postkantoren.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Ibiza reist heeft u geen vaccinaties nodig. Wel is het belangrijk om u goed te beschermen tegen de zon en daarnaast is het aan te raden een middel mee te nemen tegen kwallenbeten. De medische voorzieningen op Ibiza zijn goed. Medische posten zijn in de grote plaatsen te vinden en in de toeristische gebieden spreekt men Engels. Bij de apotheek, die in de meeste plaatsen te vinden is, kunt u terecht voor algemeen medisch advies. Vergeet niet uw zorgverzekeringspas mee te nemen en sluit voor de zekerheid een reisverzekering af, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Ibiza een veilige vakantiebestemming is, komt diefstal wel voor. Let daarom altijd goed op uw spullen en berg uw waardevolle bezittingen, waar mogelijk, op in een kluis. Laat waardevolle eigendommen nooit onbeheerd achter, zelfs niet in (de kofferbak van) uw auto. Mocht u toch bestolen worden, doe dan aangifte bij de politie, want voor de verzekering heeft u een bewijs van de politie nodig.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Ibiza:

  • De officiële talen van Ibiza zijn Spaans en Catalaans. Dit is niet hetzelfde Catalaans als in Catalonië op het vasteland van Spanje gesproken wordt. Op ieder eiland van de Balearen wordt een ander dialect gesproken. Op Ibiza is dat het Eivissenc.
  • U kunt op Ibiza dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland. Het voltage bedraagt 220 volt.
  • Naturisme is officieel toegestaan op de stranden van Es Cavallet en S’Aigo Blanco. Topless zonnen is op bijna alle stranden gebruikelijk.
  • Op Ibiza is de kans groot dat u drugs worden aangeboden, ook al is dit niet toegestaan. Kijk uit bij wie en wat u koopt. Niet alle drugs zijn betrouwbaar en als u iets wilt kopen, zorg dan dat u dit doet bij een dealer, waarvan u zeker weet dat hij betrouwbaar is. De politie op Ibiza is streng en controleert veel. Hoewel het niet strafbaar is om drugs in uw bezit te hebben, is de grens tussen drugsbezit en drugs dealen klein. Wanneer u drugs bij u heeft, zorg dan dat u alleen voor uzelf heeft en slechts een kleine hoeveelheid. U loopt anders het risico opgepakt te worden.
  • In Sant Antoní komen in het hoogseizoen grote groepen Engelsen, die veel drinken en ’s nachts is geregeld sprake van overlast en vechtpartijen.