Dalt Vila

De oude stad van Ibiza bestaat uit een boven- en een benedenstad. In de bovenstad, de Dalt Vila, zijn vele bezienswaardigheden te vinden.

In 1999 kwam de bovenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is gelegen op de top van een heuvel en vanaf de haven ziet u duidelijk hoe de bovenstad strategisch uitzicht biedt op de omgeving. De stad wordt omringd door stadsmuren,die bescherming moesten bieden tegen aanvallen van buitenaf. De fortificaties werden gebouwd in de 16de eeuw en voltooid met de afronding van de hoofdpoort, de Portal de ses Taules. Op het hoogste punt van de Dalt Vila staat de Catedral de Santa María de las Nieves. De toren en het portaal van de sacristie dateren nog uit de 16de eeuw, maar de rest van de kerk stamt uit de 18de eeuw en toont barok elementen. In het museum in de sacristie vindt u mooie priestergewaden, schilderijen uit de barok en gotiek en diverse kerkschatten.

Plaça de Espanya

Op het Plaça de Espanya zijn enkele mooie gebouwen gelegen. Allereerst staat aan het plein het huidige stadhuis, dat gevestigd is in een voormalig klooster. Naast het stadhuis bevindt zich de Santo Domingokerk. Als u een bezoek brengt aan de kerk kijk dan goed zowel boven als onder u. De kerk heeft namelijk bijzondere plafondschilderingen en op de vloer liggen mooie keramische tegels. Tegenover het stadhuis ligt een prachtig huis met een mooie beschilderde gevel. In de Carrer Pere Tur, één van de straatjes die op het Plaça de Espanya uitkomt, vindt u een aantal mooie 18de eeuwse herenhuizen.

Musea

In de oude stad bevinden zich het Museu d’Art Contemporani, het Museu Arquelògic en Galeria Paco Polenghi. In het museum van hedendaagse kunst, dat is gevestigd in de Portal de ses Taules, worden werken tentoongesteld van kunstenaars die op Ibiza wonen. In het Museu Arquelògic vindt u een verzameling voorwerpen van de Carthagen, Romeinen en Moren. De Galeria Paco Polenghi is de belangrijkste galerie van het eiland met een collectie van schilderijen, maar ook sieraden en sculpturen.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Ibiza:

Foto’s van Dalt Vila

Ligging