Ses Salines

Ses Salines is een natuurgebied dat zowel het zuiden van Ibiza beslaat als het noorden van Formentera en het tussenliggende zeekanaal.

Het Ses Salines gebied is een beschermd natuurgebied dat is opgenomen op de UNESCO lijst. Het dankt haar naam aan de zoutmeren en de zoutwinning die hier al eeuwenlang plaatsvindt. De eerste zoutpannen werden door de Feniciërs aangelegd en tot op de dag van vandaag wordt op Ibiza zout gewonnen. Ses Salines wordt verder gekenmerkt door zoutmeren, duinen, pijnbomen en stranden. Tot het gebied behoort het Ses Salines strand, Platja de Salines, een lang zandstrand, dat deels voor nudisten is bestemd. Achter het strand ligt een mooi duingebied.

Flora en Fauna

Het zeegebied dat tot Ses Salines behoort herbergt een speciale onderwaterplant Posidonea oceanica, die de habitat vormt voor diverse onderzeedieren en tevens het water van zuurstof voorziet. In Ses Salines komen 178 plantensoorten voor en 210 verschillende vogelsoorten, waaronder veel watervogels. Bijzondere vogels in het gebied zijn de vale pijlstormvogel, de Audouins meeuw en de flamingo.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Ibiza:

Foto’s van Ses Salines

Ligging