Es Vedrá

Es Vedrá is een klein rotseiland voor de zuidwestkust van Ibiza. Vanaf de baai van Cala d'Hort heeft u prachtig uitzicht op de rots die uit het blauwe water van de Middellandse Zee rijst.

Es Vedrá heeft bijna 400 meter hoge steile, onbegroeide rotswanden. Het eiland heeft iets mystieks en er doen uiteenlopende legendes en mythes de ronde. Zo gaan verhalen dat Es Vedrá de plaats was waar de Sirenen uit de Odyssee van Homerus woonden. Anderen zeggen dat het een landplaats voor buitenaardse wezens is en dat men UFO´s boven het eiland gezien heeft en weer anderen beweren dat het een gedeelte is van Atlantis. Ook wordt geclaimd dat een sterk magnetisch veld het eiland omgeeft en dat kompassen op tilt slaan in de buurt van Es Vedrá.

Beschermd natuurgebied

Samen met Es Vedranrell en Els Illots de Ponent vormt Es Vedrá een beschermd natuurgebied. In het gebied komen plant- en dierensoorten voor die uitsluitend op deze plek te vinden zijn. Het gebied biedt een broedplaats aan verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame koraalmeeuw en de vale pijlstormvogel, die alleen op de Balearen broedt. Ook leven op de eilandjes zeldzame hagedissen, waaronder één met een blauwe rug, die alleen op Es Vedrá voorkomt.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Ibiza:

Foto’s van Es Vedrá

Ligging