Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany is na Ibiza-Stad de grootste plaats van het eiland. Het is een toeristenoord met vele hotels, appartementen en horecagelegenheden.

Sant Antoni ligt aan een grote baai in het noordwesten van Ibiza. Vroeger was de plaats een klein vissersdorp, maar het huidige Sant Antoni is een aaneenschakeling van hotels, appartementen, kroegen, cafés en clubs en is volledig gericht op het toerisme. De 14de eeuwse kerk van de plaats is inmiddels omringd door moderne hotelgebouwen, maar is zeker nog de moeite van een bezoek waard. Een andere bezienswaardigheid in Sant Antoni is het kunstwerk het ‘Ei van Columbus’ dat zich op de boulevard bevindt. Bekend staat deze badplaats vooral om de spectaculaire zonsondergangen en de beroemde clubs, waar de beste dj’s van de wereld in de zomer komen draaien.

Stranden

Bij Sant Antoni bevindt zich het Sant Antoni main beach, waar diverse strandtenten gevestigd zijn en uitgebreide watersportfaciliteiten. Behalve main beach liggen in de baai van Sant Antoni nog diverse andere stranden, zoals Playa S’Estanyol en Playa Xinxó. Deze kunt u wandelend via de boulevard van Sant Antoni bereiken. Ook vertrekken in de zomermaanden van Sant Antoni veerboten naar diverse stranden in de omgeving. De stranden van Cala Bassa en Cala Conta zijn bijzonder populair.

Clubs

Sant Antoni de Portmany is vooral populair vanwege het uitgaansleven van de stad. De meeste clubs, kroegen en cafés bevinden zich in de uitgaanswijk West End, die tussen de Carrer de Mar en de Carrer Ample gelegen is. Ook langs de zogeheten Sunset Strip, die langs de kust loopt, zitten diverse bars. Bij deze bars kunt u onder het genot van muziek en een drankje van de ondergaande zon genieten. Tot slot zitten in Sant Antoni de zeer bekende uitgaansgelegenheden Eden en Es Paradis. Deze clubs behoren tot de beste van het eiland.

Foto’s van Sant Antoni de Portmany

Ligging