(Port) Sant Miquel de Balansat

Aan de noordkust van Ibiza ligt de badplaats Port Sant Miquel de Balansat. Het is een kleine badplaats die vooral populair is bij gezinnen.

Port Sant Miquel is een kleine, relatief rustige badplaats die op enige afstand ligt van de grote, populaire vakantieoorden van Ibiza. De plaats ligt in een mooie baai die omgeven wordt door kliffen. Hierdoor ligt het strand zeer beschermd en is het veilig zwemmen in het water. Het strand is breed en loopt langzaam af in zee en is daarom zeer geschikt voor kleine kinderen. In Port Sant Miquel zijn veel watersportmogelijkheden. Zo is een zeilschool in de plaats gevestigd en ook kunt u windsurfen, waterskiën, waterfietsen en duiken. In de plaats zijn enkele restaurants en bars te vinden. Absolute aanrader is Port Balansat, volgens velen één van de beste visrestaurants van Ibiza. Behalve souvenirswinkels zult u weinig winkels aantreffen.

Sant Miquel de Balansat

Op ongeveer 4 km landinwaarts van Port Sant Miquel ligt Sant Miquel de Balansat. In vroegere tijden hadden landinwaarts gelegen dorpen aan de kust een bijbehorend vissersdorp of haven. In Sant Miquel staat een zeer mooie 16de eeuwse vestingkerk. De kerk staat op een heuvel en werd gebruikt ter bescherming tegen aanvallen van piraten. In de kerk zijn mooie muurschilderingen te zien. In het hoogseizoen vindt op donderdagavond een muziek- en dansshow plaats in het dorp. Een lokale folkoregroep geeft dan een dansoptreden, waarbij zij worden begeleid door musici die traditionele instrumenten bespelen. Op donderdag is tevens een markt in het dorp, waar alleen lokale producten verkocht worden, waaronder veel handgemaakte voorwerpen. In het dorp vindt u enkele bars, waar u onder andere traditionele tapas kunt nuttigen.

Foto’s van Port Sant Miquel de Balansat

Ligging