Ibiza-Stad

De hoofdstad van het eiland, Ibiza-Stad biedt tal van mogelijkheden. U vindt mooie bezienswaardigheden in Dalt Vila, winkels, strand en tal van uitgaansmogelijkheden.

Ibiza-Stad is de grootste stad van het eiland en tevens is het één van de mooiste, zo niet dé mooiste stad van het eiland. De stad is op te delen in verschillende wijken, waaronder de Dalt Vila, de oude bovenstad, Sa Penya, het oude vissersgedeelte , La Marina, het havengebied, en de nieuwe stad. In Dalt Vila zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te vinden, waaronder de stadsmuren, de stadspoort en de kathedraal.

Sa Penya

Sa Penya is de oude visserswijk van de stad die tussen de Dalt Vila en de haven in ligt. Dit is het oudste gedeelte van de stad buiten de stadsmuren van Dalt Vila en in een gedeelte van de wijk wonen de armste inwoners van Ibiza-Stad. De wijk wordt geteisterd door sociale problemen en ’s avonds en ’s nachts doet u er goed aan u te beperken tot de drukke straten rond de uitgaansgelegenheden. Sa Penya vormt het middelpunt van het nachtleven van Ibiza-Stad. ’s Avonds loopt de wijk vol met toeristen die komen voor een leuke avond en nacht in één van de vele cafés, bars en clubs. Sa Penya staat tevens bekend om de vele homoclubs in de Carrer de la Verge. Dit is waarschijnlijk de meest opzienbarende straat van Ibiza. De smalle straat is ’s avonds volgepakt met feestgangers, die een bezoek komen brengen aan de SM bars en dragshows. De straatparades met dragqueens, dansers en promotors, die u beslist een keer moet meemaken, eindigen vaak hier of in één van de omliggende straten. Behalve de vele uitgaansgelegenheden telt Sa Penya veel winkels en op de Carrer d’Enmig is een hippiemarkt waar u van alles en nog wat kunt kopen.

La Marina

Grenzend aan de haven van Ibiza, waar veerboten van het vasteland aanmeren, ligt de wijk La Marina. Vroeger was dit een arbeiderswijk, die ontstaan is doordat de Dalt Vila overbevolkt raakte en mensen buiten de stadsmuren moesten gaan wonen. Tegenwoordig zijn in de wijk vele winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden gevestigd. Ook zijn diverse banken en kantoorpanden in de wijk gelegen. ’s Avonds is La Marina een zeer populair uitgaansgebied. De winkels zijn in de zomer tot 24 uur geopend en daarna kunt u tot in de vroege uurtjes terecht in vele bars, cafés en clubs.

Bekende Clubs

In Ibiza-Stad zitten diverse zeer bekende en populaire clubs, waar ’s werelds beste dj’s in de zomer komen draaien. In de stad zelf vindt u El Divino Club en Pacha. Even buiten de stad langs de weg naar Sant Antoni de Portmany liggen nog twee grote en populaire clubs, de Privilege en Amnesia. Verblijft u in Ibiza-Stad, dan kunt u de Discobus naar deze clubs nemen. Behalve deze grote clubs zijn ook tal van kleinere clubs in de stad te vinden die misschien minder amusement hebben, maar wel een stuk betaalbaarder zijn. Lees hier meer informatie over clubs op Ibiza.

Foto’s van Ibiza-Stad

Populaire accommodaties in Ibiza-Stad

Argos 7.9
4 aanbieders
vanaf €563
El Puerto 6.9
4 aanbieders
vanaf €575
Simbad 7.7
4 aanbieders
vanaf €444

Bekijk alle 9 accommodaties in Ibiza-Stad

Ligging