Santa Eulalia del Río

Ten noordoosten van Ibiza-Stad ligt de derde stad van het eiland, Santa Eulalia del Río. Deze ligt aan de oevers van de enige rivier van Ibiza.

Santa Eulalia del Río heeft een oud centrum, maar daaromheen zijn in de jaren zeventig en tachtig vele vakantieaccommodaties gebouwd. In de oude kern, die op een heuvel gelegen is, vindt u nog de typische witte Moorse huizen en smalle steegjes. Langs de kust loopt een boulevard en hiervandaan landinwaarts loopt de Passeig de S’Alamera, die ook wel Ramblas genoemd wordt. Deze promenade wordt geflankeerd door palmbomen en straatlantaarns. De rivier waar Santa Eulalia haar naam aan te danken heeft staat meestal droog, maar in vroegere tijden, toen nog wel water in de rivierbedding stond, hebben de Romeinen een brug gebouwd, die goed bewaard is gebleven. Santa Eulalia heeft een exclusieve jachthaven en enkele zeer goede restaurants.

Puig de Missa

Bij Santa Eulalia ligt de heuvel Puig de Missa met op de top een witte kerk. Deze 16de eeuwse kerk biedt een prachtig plaatje, zeker in de avond, wanneer zij mooi verlicht wordt. Het verstevigde, witgekalkte gebouw bood bescherming tegen aanvallen van piraten. De parochiekerk van Santa Eulalia wordt gezien als de best bewaarde en tevens mooiste vestingkerk van Ibiza. Bij de kerk bevindt zich ook een klein kerkhof, waarbij de grafkamers zich in de muren bevinden. Vanaf het kerkhof heeft u prachtig uitzicht op zee. Op de heuvel is in een oude boerderij een etnologisch museum gevestigd, dat u kunt bezoeken en u een indruk geeft van het leven op het vroegere Ibiza. Tevens kunt u naar het Museu Barrau gaan, waar schilderijen, tekeningen en beelden van de impressionist Laureá Barrau worden tentoongesteld.

Foto’s van Santa Eulalia del Río

Ligging