Stranden op Ibiza

Ibiza heeft ruim 50 stranden, variërend van zeer lange, vaak drukbezochte, zandstranden tot kleine kiezelstrandjes in smalle baaien. In dit menu vindt u een kleine selectie van mooie en/of populaire stranden.

Ses Salines

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Ses Salines strand ligt in het gelijknamige natuurreservaat. Het is een lang strand met goudkleurig zand en het wordt veel bezocht door de jetset, hoewel ook families met kinderen en hippies Ses Salines bezoeken. Op het strand zijn diverse bars waar de hele dag door muziek wordt gedraaid. Aan het eind van het strand staat een oude wachttoren en hier is het vaak een stuk rustiger.

Playa d’En Bossa

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Playa d’en Bossa strand is het langste strand van Ibiza. Het is zeer populair bij jongeren, onder andere omdat de bekende strandbar Bora-Bora zich op dit strand bevindt. Op het strand vindt u diverse faciliteiten en in de omgeving zijn vele bars, cafés en restaurants te vinden. Kinderen kunnen zich vermaken in het speelpark met trampolines en luchtkussens.

Cala Vadella

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Cala Vadella heeft wit zand en is vrij breed, waardoor bijna altijd nog wel een plekje te vinden is. Minstens zo mooi als het strand zelf is de weg er naartoe, wanneer u getrakteerd wordt op prachtige uitzichten. Het strand wordt omgeven door rotsen met pijnbomen en het water kleurt prachtig turquoise. Cala Vadella is populair bij gezinnen en diverse watersportfaciliteiten worden aangeboden.

Cala Jondal

Bron: Cervusvir photostream uit Cala Yondal, Ibiza, Spain, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Cala Jondal is vanwege de schitterende omgeving een strand dat u niet wilt missen. Bovendien is het één van de meest trendy stranden van Ibiza. Op het strand wisselen zeer modieuze restaurants, cafés en chiringuitos (strandbars) elkaar af. Cala Jondal wordt bezocht door een zeer gemixt publiek, waaronder de jetset, de lokale bevolking en ook families met kleine kinderen. Geniet u liever in wat meer stilte van de mooie omgeving, dan kunt u het rustiger gedeelte van het strand opzoeken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Benirras

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Benirras, dat fijn kiezelzand heeft, ligt in een kleine baai omgeven door rotsen met pijnbomen. In het water bij Benirras liggen nogal wat rotsen, waardoor het water inlopen niet altijd even makkelijk gaat. De grootste rots, Cap Bernat, die in het begin van de baai in zee ligt, lijkt op een gebalde vuist en het is de moeite waard om rond deze bijzondere rots te snorkelen. Benirras is erg populair en dat heeft vooral te maken met het zonsondergang ritueel. ’s Avonds komen bongospelers en hippies naar het strand om de prachtige zonsondergang met muziek en dans te vieren. Het strand is niet met bus of veerpont bereikbaar.

Es Cavallet

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Es Cavallet is een strand met prachtig wit zand. Het is één van de officiële naaktstranden van Ibiza en is populair bij homo’s. Iedereen is welkom en Es Cavallet kent dan ook een zeer gemengd publiek. Achter het strand liggen mooie duinen, die uitnodigen tot een duinwandeling. Bij Es Cavallet bevinden zich enkele restaurants en strandbars en ook kunt u waterfietsen of jetski’s huren.

Kleine stranden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een bijzonder mooi, klein strand is het Xaracca strand. Het water is hier zeer helder en geschikt om te snorkelen. Bij het strand is een natuurlijk modderbad gelegen. Ook mooi is het Cala des Xuclear, een in een baai gelegen klein strand. Heeft u geen zin in overvolle stranden met om de paar meter een strandbar, dan zit u op Cala des Xuclear goed. Het mooie Pou d’es Lleo strandje ligt in een idyllische inham. Op het strand staat een chiringuito, waar u wat te eten kunt kopen, maar verder zult u geen faciliteiten vinden. Waterschoenen meenemen is aan te raden, want de zeebodem is bezaaid met stenen.