Excursies Ibiza

Wanneer u een keer een dagexcursie wil doen, biedt Ibiza tal van mogelijkheden, van bootexcursies tot quad tours en eilandtours.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u de wateren en eilanden rond Ibiza een keer wilt verkennen kan dat op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld een excursie met een glasbodemboot doen, zodat u de onderzeewereld van dichtbij kunt bekijken. Een andere optie is een catamarantour naar het buureiland Formentera en het ten noorden daarvan gelegen kleine eilandje Es Palmador, waar zich natuurlijke modderbaden bevinden. Ook populair zijn boottochten naar het mysterieuze Es Vedra.

Quad tours

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als u op zoek bent naar een avontuurlijke excursie, dan is een quad tour wellicht iets voor u. Bij verschillende bedrijven is het mogelijk om deel te nemen aan een georganiseerde quad tour over het eiland, waarbij de mooist plekken en uitkijkpunten worden bezocht. Onderweg wordt vaak gestopt bij mooie baaien en stranden voor een verfrissende duik.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een jeepsafari neemt u mee naar de mooiste en vaak afgelegen plekken van het eiland, terwijl u tegelijkertijd informatie over de geschiedenis en cultuur van Ibiza krijgt. De gids vertelt informeert u bovendien over de flora en fauna van het eiland. Een maaltijd bij een traditioneel restaurants maakt meestal onderdeel uit van de excursie.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot de excursiemogelijkheden van Ibiza behoren diverse eilandtours. Dit zijn tours die vaak de hele dag duren en waarbij u verschillende delen van het eiland zult bezoeken. Niet elke eilandtour is hetzelfde, want op Ibiza zijn meerdere bezienswaardige steden, dorpen en stranden, die men in een tour rond het eiland kan opnemen. Als u op één dag uiteenlopende plaatsen en stranden wilt zien, dan is een eilandtour een goede optie.

Ibiza bij nacht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens de excursie Ibiza bij nacht krijgt u een rondleiding door Ibiza-Stad in de avonduren. De excursie gaat in ieder geval naar Dalt Vila, de oude bovenstad, waar de gids u een en ander zal vertellen over de historische gebouwen. Vervolgens zult u afdalen richting haven, alwaar u op de avondmarkt rond kunt wandelen en een drankje kunt doen in één van de vele cafés en bars. De excursie eindigt echter voordat het echte nachtleven in Ibiza-Stad losbarst.