Ontspanning op Ibiza

Wanneer u toe bent aan een dagje ontspanning, kunt u gaan winkelen, wandelen of fietsen of een bezoek brengen aan een wellnesscentrum.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op Ibiza een dagje wilt winkelen heeft u ruim keuze. U kunt ervoor kiezen om één van de grote plaatsen aan te doen en de diverse kledingwinkels, sportzaken en cadeauwinkels te bezoeken, maar ook kunt u besluiten naar één van de hippiemarkten van het eiland te gaan. Mooie en trendy winkels vindt u vooral in Ibiza-Stad en dan met name in de wijk La Marina. Hier staan ’s avonds diverse kraampjes, waar allerhande spullen worden verkocht. Ook in Santa Eulalia en Sant Antoní vindt u diverse mooie (designer) winkels. Wat u zeker niet mag missen wanneer u op Ibiza bent zijn de hippiemarkten. Het eiland kent een rijke hippiegeschiedenis en de markten zijn een overblijfsel uit de bloeiperiode van de hippies. In diverse plaatsen vinden wekelijks markten plaats, waar diverse kleurrijke figuren hun handgemaakte waar verkopen. De bekendste markten van Ibiza zijn de markt bij Punta Arabí in Es Canar, die op woensdag is en de Las Dahlias markt, die op zaterdag op de rand van Sant Carles te vinden is. De markt van Es Canar is de oudste hippiemarkt van het eiland en tevens de grootste. Als u wilt kunt u hier de hele dag rondlopen tussen kraampjes waar van alles verkocht wordt, zoals sieraden, keramiek en glaswerk. U zult veel van hetzelfde vinden en naar iets unieks moet u goed zoeken. De Las Dahlias markt is een stuk kleiner en volgens sommigen traditioneler dan de markt in Es Canar. Op de markten is altijd van alles te beleven; het is veel meer dan kraampjes alleen. Het gaat om de sfeer, er zijn optredens, kunstenaars en nog meer vermaak.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volledige ontspanning vindt u in één van de Spa’s van Ibiza. Op het eiland zijn verscheidene wellnesscentra te vinden, waar u kunt genieten van een heerlijke massage, een schoonheidsbehandeling of volledig tot uzelf kunt komen in de hammam. Behalve voor Spa’s kunt u op Ibiza terecht voor diverse holistische geneeswijzen als Reiki en kristaltherapie of voor meditatie en Yoga. Bij Natural Soul kunt u terecht voor mindfulness cursussen en retreats op Ibiza.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Ibiza vooral bekend staat om zon, zee, strand, winkelen en uitgaan, kunt u op het eiland ook prachtige wandelingen maken. U kunt mooie tochten door het binnenland maken, door heuvels met amandelbomen en olijfbomen. Ook mooi zijn lange wandelingen langs de kust, waarbij prachtige stranden afgewisseld worden met grillige rotspartijen.

Fietsen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Omdat Ibiza een heuvelachtig eiland is, is het vooral geschikt voor geoefende fietsers. Zowel mountainbiken als racefietsen kan goed op het eiland. Bij toeristenbureaus kunt u vragen naar fietsroutes om op eigen houtje het eiland per fiets te verkennen. Wilt u zeker weten dat u de mooiste plekjes ziet, ga dan mee met een georganiseerde tour.