Nachtleven op Ibiza

Als Ibiza ergens bekend om staat, dan is het wel om het fantastische uitgaansleven, om de grote clubs, waar ’s zomers de beste dj’s van de wereld draaien.

Clubs

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grote, bekende clubs van Ibiza bevinden zich in en nabij Ibiza-Stad, Sant Antoní en Playa d’en Bossa. De grootste club ter wereld, de Privilege, bevindt zich op de weg van Ibiza-Stad naar Sant Antoní. De club is gigantisch en in het midden van de grootste dansvloer, die 25 meter hoge plafonds heeft, ligt een zwembad. Privilege kan plaats geven aan 10.000 clubbers en heeft 14 bars. Avonden in de Privilege zijn altijd spectaculair en ’s zomers draait dj Tiësto vaak.

Vlakbij Privilege ligt een andere bekende club, Amnesia. Deze club heeft al drie keer de Best Global Club prijs gewonnen en dit is niet voor niets. Amnesia heeft twee grote zalen en staat bekend om de ijskanonnen, die op elk moment koude lucht de zaal inblazen. Ook de schuimparties zijn populair.

Centraal in Sant Antoní gelegen is Eden, een club met 13 bars, drie zalen en twee VIP ruimtes verdeeld over twee verdiepingen. Hoogtepunten van Eden zijn de fantastische licht en video effecten en het krachtige geluidsysteem. Eden wordt veel bezocht door Engelse clubbers. Muziekstijlen variëren van techno, trance en house tot urban en garage.

Een andere grote club in Sant Antoní is Es Paradis, één van Ibiza’s oudste clubs. De club heeft een piramidevorm en als de ochtend aanbreekt gaat het dak open en komt de eerste zonstralen naar binnen, die aankondigen dat het feest ten einde is. Es Paradis heeft een zeer gemengd aanbod aan muziekstijlen. De club is vooral bekend geworden door de waterfeesten, waarbij de dansvloer veranderd in een zwembad, nadat een gigantische fontein 80.000 liter water de danszaal in spuit.

De wereldberoemde club Pacha vindt u in Ibiza Stad. De club is bekend van David Guetta’s F*** me I’m Famous avonden. Ook Swedisch House Maffia en Pete Tong zijn vaste dj’s. In Pacha wordt overwegend Housemuziek gedraaid, hoewel soms ook verrassingen op het menu staan.

Tot slot vindt u in Playa d’en Bossa Space, die al meerdere prijzen heeft gewonnen voor beste club ter wereld. U kunt kiezen uit zes verschillende zalen met elk hun unieke vibe. Hoewel hoofdzakelijk techno gedraaid wordt, staat de Space ook bekend om de meer experimentele avonden, waarop iets nieuws en anders geprobeerd wordt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bars en cafés

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In elke badplaats vindt u een keur aan bars en cafés, waar u terecht kunt voor een gezellige avond uit. In veel bars wordt live muziek gespeeld of zorgt een dj voor de nodige muziek. Op de grote stranden zijn altijd strandbars te vinden, die u kunnen voorzien van een heerlijke cocktail of een lekker sapje. Op de Sunset strip, Caló des Moro, in Sant Antoní zitten enkele bars waar men vooral komt om te genieten van de prachtige zonsondergang. De bekendste en meest geliefde bar op de Sunset strip is Café del Mar, waar de zonsondergang wordt begeleid door chillout muziek van de dj.

Ibiza’s beroemdste strandbar is ongetwijfeld de Bora-Bora in Playa d’en Bossa. Hier vinden de populairste strandfeesten plaats. Bora-Bora opent om 9 uur ’s ochtends de deuren en vanaf half vijf begint de dj te draaien en kan tot in de vroege uurtjes van de volgende morgen gefeest worden. Overdag vindt het feest veelal buiten plaats, op het strand, maar vooral op de tafels van Bora-Bora, waar uitbundig gedanst wordt. Vanaf middernacht verplaatst het feest zich naar binnen. Toegang tot Bora-Bora is gratis en de drankjes zijn over het algemeen net zo duur als in de grote clubs.