Evenementen op Ibiza

Op Ibiza vinden jaarlijks diverse festivals plaats en religieuze feesten worden regelmatig gevierd.

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Ibiza worden ieder jaar diverse festivals georganiseerd, waaronder het Fiesta Medieval, het Ibiza Jazz Festival en het Fiesta de la Terra. Het Fiesta Medieval vindt ieder jaar in mei plaats in de Dalt Vila in Ibiza Stad. Drie dagen lang vormt de Dalt Vila het decor van het festival waarin men terugkeert naar de Middeleeuwen. Zwaardgevechten worden nagebootst, valkenshows vinden plaats, Middeleeuwse muziek klinkt in de smalle straatjes en meer dan 100.000 bezoekers zijn van dit alles getuige. Het Ibiza Jazz Festival, dat in augustus plaatsvindt, probeert jonge muzikanten bekendheid te geven aan een groter publiek. Naast jonge muzikanten treden ook gevestigde jazzmuzikanten op. Ook dit festival wordt georganiseerd in de hoofdstad van Ibiza. De eerste acht dagen van augustus wordt in Ibiza-Stad het Festes de la Terra gevierd. Acht dagen lang worden allerlei activiteiten in de stad georganiseerd, waaronder muziekoptredens, optochten en vuurwerk.

Sportevenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens Pasen vindt ieder jaar de Ruta de la Sal zeilwedstrijd plaats. Deze regatta, waaraan jaarlijks veel zeilboten meedoen, kent twee routes. De noordelijke versie gaat van Barcelona naar Ibiza en de oostelijke route van Denia naar Ibiza.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Religieuze Feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het belangrijkste religieuze feest op Ibiza is Semana Santa, de Goede Week. In verschillende plaatsen op het eiland vinden tijdens deze week processies plaats. Op Goede Vrijdag vindt een processie in Ibiza-Stad en Santa Eulalia plaats. Het is een zeer indrukwekkende boetedoeningstocht, waarbij het lijden van Christus wordt herdacht. In de optocht lopen broederschappen mee gekleed in gewaden en puntvormige maskers, die pasos, beelden van Maria, Jezus en andere religieuze figuren, dragen. Een ander belangrijk religieus feest is het Fiesta del Carmen, het feest ter ere van de patroonheilige van de vissers en zeelieden. In diverse havenplaats als Ibiza-Stad en Sant Antoní vinden op 16 juli processies en andere festiviteiten plaats. Processies vormen ook onderdeel van het grootste feest in Sant Antoní, het feest ter ere van de patroonheilige van de stad, dat op 17 januari plaatsvindt. Sommige inwoners verkleden zich als Arabieren en Christenen. Behalve processies zijn maken volksdansen en traditionele muziek onderdeel uit van de festiviteiten.