Sport op Ibiza

Sportievelingen kunnen zich op Ibiza aan diverse watersporten wagen, maar ook golven, paardrijden en parasailing behoren tot de mogelijkheden.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ibiza kent slechts één golfterrein, Club de Golf Ibiza. De club heeft een 9 holes baan en een 18 holes baan (par 72). De 18 holes baan is uitdagend te noemen en geoefende golfers zullen zich hier thuis voelen. Hoewel de 9 holes baan eenvoudiger is, zullen beginners het lastig hebben op deze baan.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Watersportliefhebbers kunnen op Ibiza op verschillende plekken terecht. In Sant Antoní, Playa d’en Bossa en op het strand bij Las Salinas zijn watersportcentra gevestigd, waar u surf- en zeillessen kunt nemen of bijvoorbeeld een catamaran kunt huren. Bij diverse stranden, zoals Sant Antoní en Santa Eulalia kunt u waterskiën en jetskiën. Centro Deportivo Náutico Boca Río in Santa Eulalia biedt de mogelijkheid om te parasailen.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken is populair op Ibiza. Op het eiland zijn meerdere duikscholen gevestigd, waar u terecht kunt voor duikcursussen. Het water rond Ibiza is bijzonder helder en daarom geschikt voor duikexpedities. Bovendien zijn rond Ibiza mooie koralen, kleurrijke vissen en scheepswrakken te bewonderen. Enkele plaatsen waar u een duikschool kunt vinden zijn Playa d’en Bossa, Sant Antoní, Cala Pada en Santa Eulalia.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden is een veel geziene sport op Ibiza. Op het eiland zijn diverse maneges waar u lessen kunt nemen of een begeleide rit kunt maken. Bij Santa Gertrudis vindt u twee goede maneges, Es Puig en Can Mayans. In Cala Llonga zit de Easy Rider manege en op de weg van Santa Eulalia naar Atzaró zit Can Mayol, één van Ibiza’s mooiste stallen. Hier worden ook regelmatig wedstrijden en evenementen georganiseerd. Tussen San Joan en Portinatx zit ten slotte North Ride Ibiza. Deze kleine manege organiseert ritten door wat wellicht het mooiste en meest ongerepte stuk van Ibiza is, het noorden van het eiland.